منتديات تو زوو متخصصون في عالم الحيوان وتربية المخلوقات الجميلة ويضم منتدانا أكبر وأروع تجمع لهواة تربية الحيوانات والطيور والأسماك والأحياء المائية والزواحف والبرمائيات ولمتابعي تحركات الحشرات والمفصليات ولمحبي الزراعة والعناية بالنباتات كما نوفر لكم من خلال سوق تو زوو الالكتروني الكبير عرض سلعكم بالمجان وبعد ذلك كله تستريحون في استراحة الهواة متمنين لكم طيب الاقامة لدينا


تابعنا على تويتر تابعونا على فيسبوك العضو المميز
تحميل تطبيق توزوو على Ios تحميل تطبيق توزوو على Android

اشترك في نشرتنا البريدية ليصلك كل جديد


العودة   منتديات تو زوو > :::: المنتديات العامة :::: > استراحة الهواة

 
 
أدوات الموضوع إبحث في الموضوع طرق مشاهدة الموضوع
Prev المشاركة السابقة   المشاركة التالية Next
قديم 17-04-2010, 02:48 AM   #1
برنسيسه..
هاوي متميز
 
الصورة الرمزية برنسيسه..







.×.كيفية تحضير الطحالب.×.

السلام عليكم

طبعا يا شباب كلنا عايزين الأحواض بتاعتنا تبقى بحالة جيدة و توفر بيئة صحية و آمنة للأسماك بتاعتنا أو بمعنى آخر إنها تبقى قطعة من طبيعة و بيئة السمك!
و طبعا كلنا بنسعى لده من خلال درجة الحرارة و الحمضية و عسر المية و توفير نباتات اذا لزم الامر و خلافه.
الأشياء دي كلها مهمة و لكنها بتعبر عن الأشياء المرئية و الملحوظ تأثيرها مباشرة
انما فيه حاجات غير مرئية و غير ملحوظ أهميتها للحوض و قد تكون مش من الأساسيات للجوض و لكنها بتبقى عنصر مهم للي يحب ان يبقى حوضة كامل من مجاميعة و مافيهوشاي حاجة ناقصاه.
و من ضمن الحاجات دي هي الطحالب و الانفيزوريا.

الطحالب(Algae):

الطحالب زي مانتو عارفين عبارة عن كائنات مائية بتعتمد في غذائها على التمثيل الضوئي زي النباتات بالظبط, و طبعا أحجامها بتتراوح من أحادية الخلية إلى متعددة الخلايا زي الطحالب الكبيرة وأعشاب البحر اللي بنشوفها في البحر.

و طبعا هي بتكون الغذاء بتحويل المواد الغير عضوية لمواد عضوية كغذاء ليها و ده بيتم بمساعدة ضوء الشمس و بكدة الطحالب بتلعب دور كبير و مهم في توفير مواد غذائية جيدة و عالية الطاقة للأسماك.

و الحقيقة وجود الطحالب في أحواضنا مش بس مهم كغذاء للسمك في حالة عدم وجود أكل انت بتقدمه ليهم, و لكن كمان(زي النباتات) بيستهلك ثاني أكسيد الكاربون و بينتج أكسجين!! و بالتالي تكون ضربت عصفورين بحجر لأنك وفرت مصدر أكسجين و مصدر غذائي في نفس الوقت لأسماكك بالاضافة للنمو الجيد و السليم للاسماك لتوفر العناصر و المعادن الضرورية لنمو الاسماك في هذه الطحالب.

و لكن لازم نخلي بالنا ان الطحالب بنسبة معينة مفيدة و مهمة انما كل شيء يزيد عن حدة ينقلب ضده, و بالتالي نسبة الطحالب لو زادت عن الحد ممكن تسبب أختناق للاسماك من خلال استهلاكها لكميات كبيرة من الاكسجين الموجود في الحوض!

طريقة تحضير الطحالب:

تجيب ورق خس( على سبيل المثال) او اي ورق أخضر او حتى قشر الخيار و تغسله كويس و بعدين تحطة في إناء و تحط عليه مية و تغليه, اول ما المية تغلي تطفي عليه و تصفي المية لوحدها و تحطها في ازازة بلاستيك او ازاز شفافة و تسيبها في الشمس لمدة 3 ايام و بعد كدة تضيف كوباية من مية الطحالب دي لحوضك مع غلق الفلتر لعدة ساعات و المهم ان يكون في حوضك اضاءة كافية عشان الطحالب تنمو و تتكاثر.
واحد يسألني طب و مصير الاوراق الخضرا دي ايه؟نرميها؟ اقوله لا طبعا السمكاوية ما يهدروش حاجة خالص, الاوراق الخضرا المغلية بعد ما نشيل العروق الناشفة اللي فيها هنحطها للسمك و خصوصا الفانتيل هيستمتع بأكلها جدا و هيدعيلك في كرشه... قصدي في سره!!

و محدش يقلق من التكاثر الزائد للطحالب لأن الكمية الموضوعة غير مضرة و كمان الفلتر طالما شغال مافيش اي مشكلة بمعنى التكاثر الزيادة هيروح في الفلتر, و بعد يوم او يومين من الاضاءة الجيدة هتلاحظ تكون طبقة خضراء على الاسطح الثابتة لحوضك فماتنزعجش و تفرح لأن التجربة تمت بحمد الله!

و بالهنا على قلوب السمك بتاعكم.

برنسيسه.. غير متصل  
 

Bookmarks

Tags
.×.كيفية, الطحالب.×., تحضير


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

تعليمات المشاركة
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع إلى

 

جميع الأوقات بتوقيت GMT +3. الساعة الآن 05:53 PM.

الإدارة غير مسئولة عن أي اتفاق تجاري أو تعاوني بين الأعضاء
فعلى كل شخص تحمل المسئولية تجاه مايقوم به من بيع أو شراء أو اتفاق أو اعطاء معلومات
 
 
 

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Alpha 1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd
الحقوق محفوظة لمنتديات تو زوو